Gyurcsány Ferenc: Orbán Viktor menjen el Zelenszkijhez!

Gyurcsány Ferenc: Orbán Viktor menjen el Zelenszkijhez!

Volodimir Zelenszkij videóüzenete 2022. március 18-án (Fotó: UNIAN)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Ukrajnával kapcsolatban tett kijelentései miatt bírálta Orbán Viktort a Demokratikus Koalíció elnöke.

Gyurcsány Ferenc felidézte, hogy a magyar miniszterelnök szerint az Oroszország elleni európai szankciók rosszak és károsak az azokat egyébként sürgető Ukrajnának is. A politikus írása szerint Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke van felhatalmazva arra, hogy elmondja, mi Ukrajna érdeke. – Az Orbán nevű magyar kormányfő nem mondhatja meg, hogy mi Ukrajna érdeke. Ha kérés, felhatalmazás nélkül ő mondja, akkor politikai szélhámos. Bajkeverő, haszonleső és a többi – írta.

A DK elnöke egyúttal azt sürgette, hogy Orbán Viktor menjen el Zelenszkijhez, kérdezze meg, mit gondol Ukrajna elnöke arról, hogy mi Ukrajna érdeke. Eddig azonban nem ment, hanem „biztonságos, védett irodájából játssza a nagyfiút”. – Ha van véleménye a tennivalókról, akkor legyen bátor Zelenszkij elnök szemébe nézni és megkérdezni, megbeszélni, hogy mi Ukrajna érdeke – tette hozzá. Szerinte ugyanis, ha nem megy, „ha csak üres, sőt, káros szövegeket mond, akkor önmagát leplezi le: már csak egy vergődő, önmagát mentő, túlmozgásos bajkeverő”.