Hadházy: Ebédre mehetett Szijjártó a rendőrségi helikopterrel

Hadházy: Ebédre mehetett Szijjártó a rendőrségi helikopterrel

Helikopter a Bodri pincészetnél (Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy szemtanú szerint Szijjártó Péter mégsem Őcsényben szállt le a helikopterrel, amikor Tolnára ment egy propaganda eseményre – hanem a szekszárdi Bodri borászat lóistállójának karámjában – írta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő csütörtöki Facebook-posztjában, melyhez fotókat is mellékelt.

Hozzátette: az információ szerint a miniszter ezután fideszes politikusokkal és meghívott vendégekkel együtt elköltött egy ebédet a borászat elegáns Optimus éttermében – ezért kellett tehát a rendőrség VIP helikopterével lesietni, és csak utána az üresen odaküldött Mercedesbe átülni.

Hadházy azt is írta, hogy a Külügyminisztériumhoz két hete írásbeli kérdéssel fordult, hogy valóban Szijjártó ment-e a rendőrségi luxushelikopterrel ebédelni, de még nem érkezett válasz.

https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/3055356261241863

Hadházy azt is írta, hogy „a jelek szerint Szijjártó még haza is helikopterrel jár. Egy dunakeszi lakos ugyanis arról számolt be, hogy csak ő négy alkalommal volt szemtanúja annak, hogy a dunakeszi reptéren megjelennek az állami Mercedesek, majd megérkezik helikopterrel a miniszter úr és onnan autóval megy tovább – nyilvánvalóan haza... a mellékelt képek egy ilyen alkalommal készültek – a távoli fotókon nagy fekete limuzinok és a rendőrségi géphez hasonlító helikopter látszik a dunakeszi sportreptéren.”

A külügyminisztérium válasza szerint szerint Szijjártó csak akkor helikopterezik, ha ez a munkájához szükséges. „Hazamenni viszont biztosan nem így kellene, és Pesttől 150 km, autópályán megközelíthető vendéglőhöz sem a helikopter-Mercedes kombó az elfogadható” – írta a politikus.

Hadházy hozzátette, hogy ki fogja perelni a minisztériumtól az adatokat, „mert ha egy külügyminiszter helikopterrel megy egy 150 km-es, végig autópályán vezető útra és dunakeszi otthonába is, az nem csak erkölcsi, de törvényességi aggályokat is kelt”.

Hadházy még szeptember elején írta meg, hogy Szijjártó Péter július 14-én rendőrségi helikopterrel repült Őcsénybe, ahol átszállt az előre odaküldött szolgálati Mercedesébe, és azzal hajtott a 15 km-re lévő Tolnára, majd Szekszárdot útba ejtve Őcsényből repült vissza is. Magyar Levente, a minisztérium államtitkára kérdésre később azt válaszolta, hogy „ezt a programot csak így lehetett megvalósítani”. Szijjártó Péter pedig így reagált: látom vannak, akik azt kifogásolják, hogy a rendőrség (vagyis az állam) helikopterét használom néha, ha az idő szűkössége miatt másként nem tudom elvégezni a munkámat.

FRISSÍTÉS:
A Külgazdasági és Külügyminisztérium a cikkünk megjelenését követően az alábbiakat közölte:
A mai Hadházy-féle álhírekkel szemben a valóság az, hogy július 14-én Szijjártó Péter előbb Budapesten bejelentette a Lidl 35 milliárd forintos beruházását, amely 400 új munkahelyet teremt, majd Budapesten hivatalos látogatásra, Dunakeszin pedig munkaebédre fogadta az osztrák, a cseh, a szlovák és a szlovén külügyminisztert, ezt követően Tolnára utazott, ahol bejelentette a Fastron Hungária Kft. 564 millió forintos beruházását, amely 217 munkahely megőrzését teszi lehetővé. Végül Szekszárdon egy munkavacsorán vett részt 10 Tolna megyei cég vezetőjével, tehát nem politikusokkal. Ezek a cégek 4,7 milliárd forintnyi beruházást fognak végrehajtani, és összesen 1139 munkahelyet védenek meg.
Magyarországnak működnie kell, számunkra a munkahelyek védelme a legfontosabb. A baloldalra az összefogásban a vírus első hulláma alatt sem lehetett számítani, és most sem lehet.