Hat új fertőzöttet találtak, két beteg lélegeztetőgépre került

Hat új fertőzöttet találtak, két beteg lélegeztetőgépre került

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

6 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4339 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölték hétfő reggel a hivatalos oldalon.

Hozzátették: nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 596 fő, 3232-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 511 fő. Az aktív fertőzöttek 36 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti. 83 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint hatósági házi karanténban 5710 ember van, 224-gyel több, mint előző nap. A mintavételek száma 310 070, 2224-gyel több, mint előző nap. Az aktív fertőzöttek száma 3-mal csökkent, a kórházban ápoltaké 1-gyel nőtt, ebből a lélegeztetőgépen lévőké 2-vel emelkedett az elmúlt 24 órában.

A hivatalos honlapon figyelmeztetnek, hogy a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását.  A beutazási korlátozások bevezése óta a hatósági házi karanténban lévők száma is nő, jelenleg 5710 embernél van érvényben. A kormány, az Operatív Törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény. Az új fertőzöttek esetében a járványügyi hatóság az eddigi rendnek megfelelően elvégzi a kikérdezésüket és a kontaktkutatást.

Címkék: koronavírus