Hatalmas rendőrségi razzia a szolnoki műtrágyagyárban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A rendőrség és a katasztrófavédelem gyakorlatilag megszállta a szolnoki műtrágyagyárat, a Genezis-t. Kedden kezdődött az akció, ekkor mintegy 300 rendőr érkezett a területre - adta hírül elsőként a Miabonyunk.hu hírportál.

Értesüléseik szerint szerint a rendőrök és a katasztrófavédők a keddről szerdára virradó éjszakát is a gyár területén töltötték, ott aludtak autókban és sátrakban. A lap úgy tudja, valaki feljelentette az üzemet környezetszennyezés miatt. Szerdán a dolgozókat folyamatosan hallgatták ki, rendőrbuszokba ültették őket, úgy vitték el a kihallgatásra.

A szolnoki műtrágyatár területén környezetszennyezés gyanúja miatt zajló nagyszabású rendőri akcióról a Magyar Távirati Iroda csak csütörtökön számolt be. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata megerősítette a hírt, és azt közölte, hogy az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel az eljárásról bővebb tájékoztatást nem adnak. A cégtől senki nem nyilatkozott az ügyben az MTI-nek, csak annyit mondtak, hogy még zajlik az ellenőrzés.

A Tiszamenti Vegyiművek néven ismert volt állami vállalat műtrágyagyárát jelenleg a Bige Holding Kft. működteti. A társaság annak a Bige László nagyvállalkozónak az érdekeltségébe tartozik, akit a magyar műtrágya piacon – a kormányfővel harmonikus kapcsolatot ápoló – Csányi Sándor komoly versenytársaként tartanak számon.