Hatvannégy embert bocsát el az ELTE

Hatvannégy embert bocsát el az ELTE

Az ELTE épülete (Fotó: Wikimédia/Andrzej Otrębski)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Karának (BTK) dékánja, Sonkoly Gábor egy csütörtöki fórumon arról beszélt, hogy kész helyzet elé állították őket a leépítésekkel kapcsolatban - közölte a Népszava. A leépítés részletei is kiderültek: azokat, akiket nem nyugdíjaznak az elküldöttekből, azoknak végkielégítést adnak, amire az állam 250 millió forintot biztosított.

Azt már egyébként hétfőtől tudni lehetett, hogy körülbelül 50-70 oktatójától kell az egyetemnek megválnia, és az elbocsátások tényét az ELTE kommunikációs osztálya is megerősítette.

A BTK-n a már korábban elért nyugdíjkorhatárra tekintettel 23 fő, a létszámcsökkentéssel pedig 11 ember jogviszonya szűnik meg. A Természettudományi Karon (TTK) nyugdíjazással 20 fő, létszámcsökkentéssel pedig további 10 fő munkaviszonya szűnik meg, azaz összesen 64 dolgozót küldenek el az intézménytől. A BTK-nak és a TTK-nak is idén 250 milliós megtakarítást kell végrehajtania. Azok, akiket nem nyugdíjazással bocsátanak el, végkielégítést kapnak, ennek fedezésére a BTK Kancelláriája 250 millió forintot kapott az államtól.

Címkék: ELTE BTK, ELTE TTK