Hivatalos: belépett a DK-ba a volt jobbikos képviselő

Hivatalos: belépett a DK-ba a volt jobbikos képviselő

Varga Ferenc a Parlamentben (Forrás: Varga Ferenc/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már korábban is jelezte, hogy a Demokratikus Koalícióhoz igazolt, most azonban be is lépett Gyurcsány Ferenc pártjába a korábban jobbikos Varga Ferenc.

Varga Ferenc a 2022-es országgyűlési választáson listáról, a Jobbik színeiben jutott be az Országgyűlésbe. Az akkori ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter kérésére ugyanis három roma származású politikus is befutó helyett kapott, egyikük volt Varga Ferenc. A politikus idén január elején ugyanakkor bejelentette, hogy elhagyja a Jobbikot. Ezt azzal indokolta, hogy a jelenlegi helyzetben minden ellenzéki pártnak a valódi, Fideszen túli alternatíva megteremtéséért kellene dolgoznia, a Jobbikban ugyanakkor szerinte ennek a feladatnak az elvégzése a mai napig várat magára. – Én azonban nem engedhetem meg magamnak tovább, hogy velük együtt várjak a csodára – írta, hozzátéve, hogy független képviselőként folytatja a munkát, hiszen a választóktól kapott mandátumával élnie kell. Néhány nap elteltével megszólalt Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök, aki mandátuma visszaadására szólította fel és felvetette, hogy külső hatásra cselekedhetett. Lapunknak adott interjújában pedig úgy fogalmazott, hogy Varga Ferenc távozása „szégyen és gyalázat”, rá nézve.

Idén márciusban végül Varga Ferenc Dobrev Klára és az Árnyékkormány miskolci rendezvényén, a színpadon jelentette be, hogy csatlakozik a DK-hoz, a jövőben az árnyékkormány nemzetiségi önkormányzatokért felelős kormánybiztosaként fog dolgozni. Szerdán pedig azt közölte Gyurcsány Ferenc pártja, hogy Varga Ferenc be is lépett a Demokratikus Koalícióba. – Varga Ferenc azt a feladatot kapta a DK-tól, hogy a remény hírnöke legyen a saját választókörzetében, a nemzetiségi önkormányzatok, valamint a roma felzárkóztatás területén, ezen felül pedig szoros együttműködésben dolgozzon a DK képviselőcsoportjával az Orbán-rendszer lebontásáért folytatott küzdelemben – közölték.

A párt azt is kiemelte, hogy bár Kövér László fideszes házelnök ugyan megakadályozhatja, hogy Varga Ferenc országgyűlési képviselőként hivatalosan is a DK-frakció tagja legyen, „ez azonban semmin nem változtat”. – Egy DK-st soha nem a pozíció vagy a képviselői jogállás tesz politikai közösségünk tagjává, hanem feladatának elvállalása és elvégzése – fűzték hozzá.