Jakab Péter: Államtitkár úr bajban van a számokkal!

Jakab Péter: Államtitkár úr bajban van a számokkal!

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 6-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem hagyta szó nélkül a Jobbik elnöke a Tállai András Facebook-oldalán szombaton megjelent furcsa bejegyzést, amelyből az derült ki, hogy már 1500 milliárd embert oltottak be Magyarországon. Az Alfahír szúrta ki, hogy a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkárának oldalán olyan kép jelent meg, amelyen a következő volt olvasható: „Már több mint 1 500 000 millió ember kapott oltást Magyarországon.” 

A számszaki tévedés különösen pikáns annak fényében, hogy Tállai korábban a NAV elnöke is volt. A 24.hu a központinak tűnő kommunikációs design alapján nem tartja kizártnak, hogy ez a kép több más felületen is látható volt, de ezt most már nem tudhatjuk meg, mert az ominózus bejegyzést azóta eltávolították.

Mindenesetre a Jobbik elnökét elnökét megihlették a látottak. Mint közösségi oldalán írja, most már érti, kérése ellenére miért nem számolta meg a parlamentben Tállai András azt a 75 forintot, amit annak demonstrálására adott át Jakab, hogy csak ennyivel nő a közmunkások napi bére.

– Nem számolta meg, inkább visszaadta. Most már értem miért. Államtitkár úr bajban van a számokkal! – jegyezte meg Jakab Péter. Mint hozzátette: „Kb. a magyar gazdaság is úgy nőhet, ahogy az oltottak száma államtitkár úr posztjában. Hozzádobnak pár nullát.”

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is odaszúrt: „Ritkán dicsérem a kormányt, de most kénytelen vagyok. Hetek óta arra kérjük őket, hogy kezdjék el a tömeges oltást. És ez végre értő fülekre talált! Mint a ma reggeli posztjukból kiderült, beoltottak 1 500 000 millió embert. Az 1500 milliárd. Emberfeletti teljesítmény!” – írta saját Facebook-oldalán, mellékelve az eredeti képet.