Karácsony Gergely: Semmi okunk hátradőlni

Karácsony Gergely: Semmi okunk hátradőlni

Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Biztonságos, a koronavírus-járvány elleni küzdelmet támogató ünnepi készülődésre kéri a budapestieket a főpolgármester az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében. Karácsony Gergely ebben arra kér mindenkit, hogy továbbra is kerüljék azokat a helyzeteket, amelyek a járvány továbbterjedését segíthetik, és gondoskodjanak időben a karácsonyi ajándékok megvásárlásáról.

A főpolgármester arra is felhívja a figyelmet, hogy érdemes olyankor vásárolni, amikor nincs tömeg a boltokban, vagy inkább az online vásárlást választani. „Továbbá érdemes azokat a kisebb boltokat keresni, ahol kisebb a tömeg és amelyek egyébként is nehéz helyzetbe kerültek a járvány ideje alatt, így a helyi, budapesti vállalkozásokat is tudjuk támogatni”.

A politikus emlékeztet arra, hogy csaknem az egész évet meghatározó koronavírus-járvány most is tombol Magyarországon. Ezért az adventi időszak, a várakozás időszaka is nagyon más idén, mint ahogy azt megszokhattuk. „Bár Budapesten – köszönhetően a budapestiek fegyelmezettségének és az időben meghozott fővárosi intézkedéseknek – most úgy tűnik, mintha jobb lenne a helyzet, „semmi okunk hátradőlni”.

„A pandémia a sok családi ünnep és a húsvét után a karácsonyi készülődéssel és magával az ünneppel kapcsolatos terveinket is felülírja és karácsonyig nem számíthatunk arra, hogy a veszély érdemben csökkenni fog"– fogalmazott. Mint hozzátette, „ebben a helyzet fontos, hogy hallgassunk a szakértőkre és remélem, hogy a kormány is így tesz majd”.

Szerinte érdemes az ajándékvásárlással inkább élményt vásárolni a szeretteinknek, amit a járványhelyzet elmúlása után közösen élhetünk át. – A budapestiek eddig is nagyon fegyelmezetten viselkedtek a járvány során, és tudom, hogy az ünnepek közeledtével egyre nehezebb megfelelni ezeknek a szabályoknak, de ha kitartunk, akkor le fogjuk győzni a járványt és akkor jövőre is lesz kivel közösen ünnepelni" – fogalmaz közleményében a főpolgármester.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában azt mondta, hogy hétfőn döntenek a januárig érvényben lévő korlátozásokról, és az általa meghallgatott tudósok egyelőre elleneznek bármilyen enyhítést a koronavírus-járvány miatt.