Karácsony szervez valamit vasárnapra

Karácsony szervez valamit vasárnapra

Karácsony Gergely (Fotó: Halász Nóra / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Rendkívüli: Karácsony bekeményít, tüntetésre hívja az ellenzékieket- itt vannak a részleteket” címmel jelent meg egy, a szocialistákhoz sorolt portálon egy hír szombaton. A hiányos helyesírási tudással megfogalmazott cikk szerint Karácsony Gergely főpolgármester Facebook bejegyzésben toborozza híveit egy vasárnapi tüntetésre. Ez azonban nincs így, a főpolgármester Facebook-oldalán nincs tüntetésre invitáló poszt, sőt ilyen Facebook-eseményt sem tett közzé Karácsony.

A 444.hu megkereste Karácsony Gergely kabinetfőnökét, aki egyértelművé tette, hogy tüntetés nem lesz, azonban a hangosítás és szónoklat nélküli vasárnap délelőtt 10 és 11 közötti „nem-tüntetésen” a főpolgármester ott lesz. Balogh Samu kabinetfőnök azt is elárulta a lapnak, hogy „az akcióról korábban feliratkozott szimpatizánsok kaptak személyes értesítést, ez szivároghatott ki a médiába szombaton”. A helyszín a megnyitott pesti alsórakparton, a Lánchíd melletti részen, a Magyar Tudományos Akadémia előtti szakasz.