Ködös, borult időt hoz a kedd

Ködös, borult időt hoz a kedd

(Fotó: Maksim SiSlo/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő lesz, legfeljebb néhol lehetnek átmeneti szakadozások a rétegfelhőzetben, valamint a magasabb hegyekben lehet napsütés – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

A borult tájakon szitálás előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között valószínű, de a kezdetben derültebb területeken fagypont alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

Az Időkép pedig arról írt, kedden sem lesz front térségünkben. Reggelre sokfelé pára, köd képződik, emiatt felerősödhetnek az ízületi fájdalmak, görcsös panaszok jelentkezhetnek, sajoghatnak végtagjaink. Napközben többfelé szürke, felhős, néhol nyirkos marad az idő, alacsony lehet hő- és komfortérzetünk, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet. Nagy lesz a megfázásveszély. Lehangoltság, kedvtelenség és fejfájás is jelentkezhet emiatt. Csak néhol mutatkozik esély a felhőzet felszakadozására, így arra is, hogy kisüthet a nap, de ezekben a körzetekben javulhat ott élők hangulata, közérzete. Miután a nyirkos idő kedvez a kórokozók terjedésének, ezért azt javasolják, erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!