Koporsót vitt a Momentum a Belügyminisztérium elé

Koporsót vitt a Momentum a Belügyminisztérium elé

Koporsót vitt a Momentum a Belügyminisztériumhoz, így demonstráltak a kormány oktatáspolitikája ellen, amely szerintük a közoktatás kivégzésével egyenlő

Fotó: a Momentum Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Végső búcsút vett a közoktatástól a Momentum Budapesten az oktatásért is felelős Belügyminisztérium előtt: a párt képviselői egy koporsót helyeztek el a minisztérium épülete elő. A Momentum már a státusztörvénynek nevezett, a pedagógusok új jogállásáról szóló törvény elfogadása után gyászhirdetést adott fel az Élet és Irodalomban.

– Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a magyar oktatás hosszú kínszenvedés után elhunyt. Kivégzője pedig a korlátlan és aljas hatalom – írta a Momentum az általuk feladott gyászhirdetésben a státusztörvény múlt keddi elfogadása után. 

– A magyar oktatás az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb áldozata, a koporsóba pedig az utolsó szöget a kormány a státusztörvénynek nevezett bosszútörvénnyel verte be. Ahelyett, hogy a kormány a jövőt választotta volna, az amúgy is romokban heverő oktatási rendszeren segítségnyújtás helyett csak tovább rontott, soha nem látott tanárhiányt okozva – írták a közleményben.

A Momentum pénteken szimbolikusan el is temette a magyar oktatást Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese vezetésével. Az eseményről a párt a Facebook-oldalán számolt be. – A magyar oktatásnak mindig is hányattatott sorsa volt, a hatalom mindig fente rá a fogát, de a jelenlegi állampárt az, amelyik szabályszerűen elüldöz mindenkit az oktatásból, tanárt és diákot egyaránt – mondta a „temetésen” Bedő és visszaemlékezett, hogy néhány héttel ezelőtt a Momentum 5000 fekete zászlót tűzött ki tiltakozásképpen a státusztörvény ellen, szintén a Belügyminisztérium elé.

A „temetés” végén Bedő Dávid és a Momentum aktivistái a koporsót a Belügyminisztérium előtt helyezték el.

A pénteki nap reggelét is akcióval kezdte a Momentum: Pankotai Lili társaságában újra kordont bontottak a Karmelita kolostornál, noha a kormány szerda óta Sopronbánfalván tartja kihelyezett ülését. 

  

Címkék: Momentum, közoktatás