Marad az őszies kirándulóidő

Marad az őszies kirándulóidő

Őszi, napsütötte erdő (Fotó: Nick Hawkes/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton  reggel még borongós lesz az időjárás, de gyorsan csökken majd a felhőzet észak, északnyugat felől, és közepesen, de egyre inkább gyengén felhős, napos idő várható csapadék nélkül – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az északi irányú szelet a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogköz térségében élénk lökések is kísérhetik, de az ország nagy részén nyugodt lesz a légmozgás is. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 fok között alakul.

Szombaton egy gyenge hidegfront hatására az arra érzékenyek kisebb fejfájást, enyhe görcsös panaszokat tapasztalhatnak. A hideg, többfelé nyirkos hajnali, reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Az Időkép orvosmeteorológiája szerint napközben a melegedés hatására előfordulhat vérnyomás-ingadozás, álmosság, illetve bágyadtság, de több órára kisüt a nap, ami jó hatással lesz közérzetünkre.

Címkék: idójárás