Most sem volt sokáig szivárványszínű a ferencvárosi pad

Most sem volt sokáig szivárványszínű a ferencvárosi pad

Fotó: Facebook/Baranyi Krisztina

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Másodszor is zöld-fehérre festették a ferencvárosi, szivárványszínű padot, derült ki Baranyi Krisztina Facebook-posztjából. A IX. kerület ellenzéki polgármestere így kommentálta a történteket: „Neverending story. Az erős árja hadtest (2 ember) még a pizsi fellövése előtt pingáltak egyet. Csuklyával, maszkban. Fiúk, legyetek bátorak, amikor »az elveitek miatt« tönkreteszitek más munkáját.” A bejegyzéshez mellékelte a térfigyelő kamera felvételét, hozzászólásban pedig azt, hogyan néz ki jelenleg a pad. A korábbinál is gyengébb minőségben zöld-fehérre mázolt pad elé felfújták ezúttal azt is, hogy „stop LMBTQ.”  

Az átfestett padról kedd reggel posztolt az Ultra-Info nevű Facebook-oldal is. A bejegyzésben az szerepel: „Szivárványszínű majd zöld-fehér. Újra szivárványszínű+kamera+szerb biztonsági őr. Majd újra zöld-fehér. Aztán egy üzenet. Juj, nem szabad ilyet...”

A Tompa utcai pad korábban sem maradt sokáig szivárványszínű, akkor még azt is felírták rá, hogy „Aryan Greens 30 Years.” Ezúttal csak az ULTRAS felirat olvasható a támlán. Az Amnesty International vasárnap festette újra a padot, azt üzenve akkor: „Újra szivárványos a Tompa utcai pad. Megígértük és újrafestettük nektek és mindenkinek, aki velünk együtt egy nyitott, szabad és boldog országban akar élni. Vigyázzatok ti is rá!” Az Amnesty azt is írta, hogy egy köztéri kamera vigyázza a padot, és készek újrafesteni ezután is, ha kell.

A múlt heti rongálás miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága garázdaság bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást.