Motivációs elismerés címén milliós jutalmakat kapott 22 államtitkár

Motivációs elismerés címén milliós jutalmakat kapott 22 államtitkár

Orbán Viktor és Németh Szilárd (Fotó: Németh Szilárd Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus-járvány és a gazdasági visszaesés sem tudta megakadályozni, hogy közel kéttucatnyi államtitkár ne kapjon milliós jutalmat az előző évben.

Az egyhavi illetményüknek megfelelő jutalmat motivációs elismerés címen kapták a kiválasztottak, de egyikük, Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár összesen kéthavi bónuszt kapott, vagyis 3,5 millió forintot – szúrta ki a Blikk.

Összesen hat minisztériumban osztogattak pénzt. A legjobban a Miniszterelnöki Kabinetirodán, a kormányirodán és a honvédelmi tárcánál dolgozhattak a vezetők, mert ezeken a helyeken a közigazgatási államtitkárokon kívül valamennyi államtitkár kapott pluszpénzt – írja a lap. Az se volt akadály, ha az államtitkár képviselőként is dolgozott, így kaphatott a Fidesz-frakciót erősítő Németh Szilárd, Farkas Sándor, Tuzson Bence, Dömötör Csaba és Fónagy János is motivációs elismerést.

Nem minden tárcavezető volt ilyen bőkezű, Pintér Sándor belügyminiszter, Szijjártó Péter külügyminiszter tárcájánál például nem osztogattak jutalmat.