Novák Katalin: Nem minden új lakásra vonatkozik az öt százalékos áfa

Novák Katalin: Nem minden új lakásra vonatkozik az öt százalékos áfa

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszterjelölt a kinevezése előtti meghallgatásán az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén az Országház Apponyi Albert-termében 2020. szeptember 18-án. Mellette a fideszes Zsigó Róbert, a parlamenti államtitkári poszt várományosa (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány a napokban döntött, hogy az új lakások áfaterhét 27 százalékról újra 5 százalékra mérsékli. Egy, a Facebookra feltöltött videóban egy-két újabb részletet is elárult erről a családokért felelős tárca nélküli miniszter. Novák Katalin is azzal kezdte videós bejelentkezését, hogy január 1-jétől kedvezőbbek lesznek az áfaszabályok, kevesebbet kell majd fizetni az új otthonokért. 

Példája szerint ha egy család 30 millió forint plusz áfáért hirdetett lakást vásárolna, akkor 6 és fél millió forintot tud megtakarítani.

Ezzel is az a cél, hogy minél többen költözhessenek saját otthonba, ott várhassák gyermekeiket, majd ott nevelhessék fel őket – emelte ki Novák Katalin.

Ugyanakkor tisztázta, hogy a 150 négyzetméternél nagyobb lakásokra, illetve a 300 négyzetméternél nagyobb házakra nem vonatkozik a tehercsökkentés.

https://www.facebook.com/csaladesifjusag/videos/1092033344549394