Pálinkás József mögé állt be Jakab Péter Debrecenben

Pálinkás József mögé állt be Jakab Péter Debrecenben

Pálinkás József és Jakab Péter (Forrás: Jakab Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pálinkás Józsefet, az Új Világ Néppárt elnökét támogatja a debreceni előválasztáson a Jobbik – ezt Jakab Péter jelentette be a Facebook oldalán. A Magyar Tudományos Akadémia elnöke ugyanis amellett, hogy indul miniszterelnök-jelöltként, a hajdú-bihari megyeszékhelyen egyéniben is megméreti magát.

Jakab Péter a támogatásuk bejelentésekor azt írta, hogy a Magyarországon a többségnek elege van a jelenlegi kormányzásból és politikából. Olyan jogos választói akaratnak kell most megfelelniük, amely már a 2010 utáni választások során is érzékelhető volt, „de az akkori pártelnököknek fontosabb volt a saját egójuk, s ez csak újabb és újabb fideszes kétharmadot eredményezett”. A mostani összefogás szerinte ezen változtat, olyan esélyt ad az ellenzéknek, amitől láthatóan tart a kormánypárt. – Pálinkás professzor úr, az Új Világ Néppárt elnöke, debreceni előválasztási jelöltje kérlelhetetlen ellenfele lesz ennek az Orbán-féle tisztességtelen politikának – közölte.

A Jobbik elnöke azt is hozzátette, hogy Pálinkás József garancia arra, hogy a polgári jobbközép értékrend képviselve lesz a politikában és a leendő kormányzásban.

Pálinkás József már jelezte előre – ahogyan azt az előválasztás szabályai szerint kell –, hogy amennyiben nyer az előválasztáson és jövő tavasszal is, akkor elsősorban a saját pártjának a frakciójába ülne be, ám ha nem tudnak képviselőcsoportot alakítani, akkor a Jobbik soraiban foglal helyet.