RTL: Négycsillagos wellness hotelekben képzik a tanárokat Schmidt Máriáék

RTL: Négycsillagos wellness hotelekben képzik a tanárokat Schmidt Máriáék

Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára (j) a Kommunizmus újratöltve - A marxizmus visszanyugatosodása címû pódiumbeszélgetésen a Tranzit fesztiválon Tihanyban 2023. augusztus 26-án. (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két négycsillagos szállodában képeznek pedagógusokat egy online tananyagra, de személyes részvétel mellett Schmidt Máriáék – számolt be róla az rtl.hu.

Mint írták, ismét a Prekog Alfa Kft. futott be a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány (KKTKK) közbeszerzésén, ismét történelemtanárokat, oktatókat képeznek tovább. Ehhez a Miniszterelnökség biztosít közpénzt. A csatorna hírportálja megkereste ezzel kapcsolatban az alapítványt, ahonnan az azt választ kapták: a Digitális tananyagok és használatuk pedagógiai módszertani lehetőségei a XX. századi történelem tanításában című képzésről van szó.

Ennek keretében 2023. október 13-15. között, illetve október 20-22. között a mezőkövesdi Balneo Hotel Zsoriban oktatják a tanárokat, amely szállodát a Válasz Online Tiborcz István köréhez sorolta. Lesz képzés 2023. október 20-22. között is, de ezt már Ráckevén tartják a Duna Relax Hotelben, amely Klemm Balázs érdekeltsége, akit a cikk a magyar turisztika egyik legbefolyásosabb emberének nevez. Mind a mezőkövesdi, mint a ráckevei hotel négycsillagosak. 

Az rtl.hu próbálta megtudni, hogy miért döntöttek úgy, hogy személyes jelenlét mellett folyik az oktatás úgy, hogy online tananyagról van szó, de erre az alapítvány nem reagált. A cikk azt is ismertette, a Prekog Alfa mekkora összegért készíti elő, szervezi és bonyolítja le a képzést. A cég legalább 500 fő részére fejenként nettó 160 ezer forintért vállalja a munkát idén év végéig, amiben benne van az is, hogy elemző tanulmányt készítenek. Ezen felül fejenként és képzésenként nettó 60 ezer forintért biztosítják a helyszínt, szállást és a technikai és oktatási kellékeket, illetve fejenként és képzésenként újab nettó 65 ezerért intézik a cateringet. Ezeket az összegek összeadva tanáronként és képzésenként nettó 285 ezer forintra jönnek ki, ám hiába érdeklődött a csatorna arról, hogy ezt az alapítvány reális árnak tartja-e, erre nem válaszoltak. Arra is kitértek, ötszáz fővel számolva ez már nettó 142,5 millió forintot jelent, de a végösszeg jóval magasabb is lehet.