RTL: Vegyi fegyvernek minősül anyagokat találtak az ELTE egyik laborjában

RTL: Vegyi fegyvernek minősül anyagokat találtak az ELTE egyik laborjában

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Természettudományi Kar (TTK) épülete a főváros XI. kerületében, a Pázmány Péter sétány mentén (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közel 40 veszélyes anyagot tartalmazó fiolát foglaltak le a hatóságok kedd este az ELTE Természettudományi Karán – értesült az RTL Híradója. Úgy tudják, hogy szarin, mustárgáz és tabun is volt a szerek között.

Az egyetem a csatorna érdeklődésére nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy ilyen szerekről van szó. Azt írták, hogy kedden az esti órákban az ELTE TTK egyik laboratóriumában a kutatók régi címkéjű, eredetileg veszélyesnek számító, ám mára feltehetőleg teljesen lebomlott vegyszerre bukkantak. Haladéktalanul értesítették az illetékes hatóságokat, amelyek azonnal biztosították a helyszínt, a talált anyagmaradványokat pedig elszállították bevizsgálásra és megsemmisítésre. Az eset során – írták – az ELTE kutatói, oktatói és hallgatói nem voltak veszélyben, a helyszíni mérések a labor környezetében semmilyen ártalmas anyagot nem mutattak ki, így másnap délelőtt zavartalanul folytatódhatott az oktatás és kutatás az épületben.

Az Országos Rendőr-főkapitányság csak annyit közölt, hogy az ügyben nyomozás indult.

Címkék: ELTE, vegyi fegyver