Szijjártó a szigorított határátlépésről egyeztetett osztrák kollégájával

Szijjártó a szigorított határátlépésről egyeztetett osztrák kollégájával

Szijjártó Péter (Fotó: Magyar Hang/Arató László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Telefonon egyeztetett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszterrel az ingázó magyarokat is érintő, a koronavírus-járvány miatt Ausztriában elrendelt szigorított határátlépésről.

Az osztrák kormány február 10-től szigorított határátlépési rendet vezet be, amely hátrányosan érinti az Ausztriában dolgozó, ezért oda ingázó magyarokat – írja Szijjártó Péter pénteki Facebook-bejegyzésében.

A tárcavezető beszámolója szerint az osztrák külügyminiszterrel abban maradtak, hogy a jövő héten összegyűjtik az új szabályozás következményeit, és azokat a magyar külügyminiszter továbbítja osztrák kollégájának, „kérve tőle, hogy vegye ezeket figyelembe a szabályozás jövője szempontjából”.

Mint hozzátette, számos tisztázandó kérdés van az elvégzendő koronavírus-tesztek helyszínével, típusával és regisztrálásával kapcsolatban is, emellett külön problémát jelent a várakozási idő további meghosszabbodása.

A szerdán közzétett új osztrák beutazási rendelet szerint az Ausztriába ingázóknak hetente – hét napnál nem régebbi – negatív PCR-vagy antigéntesztet kell majd felmutatniuk, és regisztrálniuk is kell, ahogy minden más beutazónak.

https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/265401641619060