Szijjártó: Eddig 125 millió maszkot hoztunk be összesen

Szijjártó: Eddig 125 millió maszkot hoztunk be összesen

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart hivatalában 2020. március 24-én (Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfői Facebook-bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter arról írt, mi lesz a járvány levonultával az eddig Magyarország által beszerzett egészségügyi védőeszközökkel.

Mint a miniszter írja a „szakértők folyamatosan arról vitáznak, hogy mi lesz a következménye az eddigi korlátozásokat fellazító intézkedéseknek. Szijjártó szerint „a választ egyelőre nem tudjuk”, egy dolog azonban biztos: „egészségügyi védőeszközökre hosszú távon nagy szükség és nagy kereslet lesz”.

A külügyminiszter úgy folytatja bejegyzését: „ezért folytatjuk az eszközök importálását: az elmúlt 48 órában 4 repülőgép és több kamion
- 9 454 000 maszkot,
- 141 lélegeztetőgépet,
- 14 000 izolációs köpenyt hozott Magyarországra.”

„Ezzel már 125 386 011-re nőtt a járványügyi helyzetben beszerzett maszkok száma” – zárja sorait Szijjártó Péter.

„2600 raklap valami" - Hetek óta raktárban pihennek a maszkok Budapest határában | Magyar Hang

Bangóné Borbély Ildikó, Korózs Lajos és Harangozó Tamás, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselői a Waberer's Budapest külvárosában található raktárában jártak, hogy a saját szemükkel lássák, miként tárolják a Magyarországra érkező egészségügyi védőfelszereléseket. Felháborodottan nyilatkoztak a látogatás után.

https://www.facebook.com/107420310750528/posts/165703224922236/?d=n