Szlovéniai rádiót vásároltak Mészáros Lőrinc közeléből

Szlovéniai rádiót vásároltak Mészáros Lőrinc közeléből

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar kereskedelmi rádióknak műsort gyártó Radiofactory Kft. és a Media Moment Kft. megvásárolta a szlovéniai Radio City-t. Erről közleményben számoltak be a társaságok, amelyet a Media1.hu nevű portál ismertetett.

Emlékeztetett, hogy a Media Moment Kft. és a Radio Factory Kft. egy Deák Gábor nevű magánszemély nevén szerepel, aki a portál szerint Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozóhoz köthető. A Radio Factory Kft. gyártja több kormányközeli magyarországi kereskedelmi rádióadó műsorát.

A két új tulajdonos, a Media Moment Kft. és a Radio Factory Kft. ügyvezetői szerint a Radio City jelenleg profitábilisan működik. A vezetőség és a szerkesztőség összetételén nem változtatnak. Azt is írták, arra törekszenek, hogy az „itthon összegyűjtött iparági tudással és tanácsaikkal még erősebbé és meghatározóbbá tegyék a Radio City rádiócsatornát”.

Érdekesség, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök hétfőn járt Szlovéniában. A kormányfő kollégájával, Janez Jansa szlovén miniszterelnökkel Lendván egyeztetett. Mint arról beszámoltunk, a találkozón megállapodást írtak alá a Mura- és a Rábavidék fejlesztéséről.