Továbbra is alacsony a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

Továbbra is alacsony a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

A pécsi szennyvíztelep egyik levegőztető medencéje 2016. március 7-én (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Habár a koronavírus delta variánsa egyre több megbetegedést okoz más országokban, itthon továbbra is alacsony szinten stagnál a szennyvízmintákban a vírus koncentrációja. A Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb tájékoztatása szerint a 27. héten emelkedés egyik vizsgált település esetében sem figyelhető meg.

A szennyvizet folyamatosan vizsgálják, mert az abban kimutatható esetleges koncentrációnövekedés 4-10 nappal megelőzi a tünetes megbetegedések számának növekedését.

A hétfőn reggel ismertetett legfrissebb adatok szerint egyébként az elmúlt hétvégén 102 új fertőzöttet igazoltak és összesen hárman hunytak el. Jelenleg 37 ezer aktív fertőzöttről tudni, 73 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 12-en vannak lélegeztetőgépen. 5 538 557-nél tart az oltások száma, közülük 5 175 503-an már a második vakcinájukat is megkapták.