Új felnőttképzéseket, nyári egyetemet indít a Freeszfe Egyesület

Új felnőttképzéseket, nyári egyetemet indít a Freeszfe Egyesület

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Új képzéseket indít a 2021/2022-es tanévben a Freeszfe Egyesület. Képzéseik célja, hogy az intézményesített kereteken kívül kezdő lökést és szakmai muníciót adjanak olyan fiatal felnőtteknek, akik nem klasszikus, egyetemi keretek között, hanem szabadabb formában akarnak elmélyülni a színház- és filmművészetben, vagy akár már gyakorló alkotók, de vértezettebbé akarnak válni a saját területükön – írják a lapunknak eljuttatott közleményben.

Ezekben a képzésekben az a közös, hogy projekt alapú csapatmunkát vezet a tanári gárda, nagy hangsúlyt fektetve a különböző területek közötti átjárásra – tették hozzá.

Ősszel indul például a színházcsináló képzés, amelynek időtartama két év (egy év oktatás és egy év szakmai gyakorlat), és amelyben a színészet, a rendezés, az írás, a dráma- és előadáselemzés, a pályázatírás és a költségvetés-készítés áll majd a fókuszban. A képzést vezető tanárok: Ascher Tamás, Fekete Ádám, Forgács Péter, Hajdu Szabolcs, Kárpáti Péter, Sodró Eliza, Stork Natasa, Tarnóczi Jakab, Tárnoki Márk, Barda Beáta és Kulcsár Viktória lesznek.

A hosszútávú képzéseken kívül egész évben hirdetnek egy-kéthetes workshopokat, mesterkurzusokat, filmes és színházi területen egyaránt. A workshopokon a résztvevők fele a Freeszfe jelenlegi hallgatói közül kerül ki, míg a többi helyre bárki jelentkezhet. A filmes workshopok szakmai vezetője Enyedi Ildikó és Gigor Attila, a színháziaké Ascher Tamás és Bagossy László.

A Freeszfe július 4. és 11. között nyári egyetemet szervez 18-25 éves fiataloknak. Az egyesület kurzusai tandíjasak, a jelentkezési határidő július 30. Mint hozzáteszik: nem akkreditált oktatási intézményként működnek, a képzések végén tanúsítványt adnak.

A Freeszfe Egyesület – amely azért jött létre, hogy intézményen kívüli tevékenységgel biztosítsa az oktatás folytonosságát, életben tartsa és átmentse az SZFE 155 éves szellemiségét – már korábban tudatta, hogy felnőttképző tanfolyamokat hirdet a jövőben, azoknak az érettségizett fiataloknak is, akik esetleg nem szeretnének az új SZFE-re felvételizni.