Vándorplakátokkal küzd a Momentum az oktatás válsága ellen

Vándorplakátokkal küzd a Momentum az oktatás válsága ellen

A Momentum plakátkampánya a Kökinél 2023 augusztus 23-án (Fotó: Magyar Hang:Koncz Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Plakátkampánnyal próbálja felhívni az ország közvéleményének figyelmét az oktatásügy tarthatatlan helyzetére a Momentum – derül ki a párt lapunk megkeresésére küldött válaszaiból. A pártot azt követően kerestük meg, hogy a fővárosi Köki bevásárlóközpontnál is feltűntek a Donáth Annát és üzeneteit ábrázoló táblák. A Momentum közölte: jelenleg három, egyenként öt plakátból álló momentumos kiállítás járja az országot, amelyeken a párt EP-képviselőjének oktatással kapcsolatos üzenetei szerepelnek.

– A plakátkiállítás a Nyugat térről indult idén júniusban és azóta többek között Szegeden, Debrecenben, Egerben, valamint legutóbb Szentgotthárdon is jártak, ahol a fideszes polgármester jogtalan módon eltávolíttatta azokat – áll a párt tájékoztatásában, amely megjegyzi: a téli időszakban már volt egy hasonló kampányuk, akkor a plakátokon „a kormány rezsicsökkentéssel kapcsolatos hazugságaira és a Fidesz demagóg politikája” hívták fel a figyelmet. Közölték azt is, a plakátkiállítás mellett a párt folyamatosan hirdet a legtöbbek által használt online felületeken is. – Az akcióval az oktatás válságát, a pedagógushiányt és az elkeserítő kezdő tanári fizetéseket, valamint a Momentum megoldási javaslatait kívánjuk hangsúlyozni országszerte – tették hozzá.

Érdeklődtünk afelől is, hogy az akcióra mennyi pénzt szánnak, ám választ arra hivatkozva nem kaptunk, hogy a kampány még nem zárult le, ezért ennek pontos költségeiről sem tudnak tájékoztatást adni.