Hol használható az utazóágy? (x)

Hol használható az utazóágy? (x)

Mikor kisbaba érkezik a családba, megadunk neki mindent, hogy kényelmes és biztonságos életet biztosítsunk számára. Az egyik legfontosabb dolog, amire szükség lesz, az egy kiságy. Sokan azonban inkább multifunkciós utazóágyat választanak e helyett. Vajon miért?

Kiságy vagy utazóágy?

Az újszülöttek még nagyon sokat alszanak, számukra a legfontosabb dolog egy nyugalmas fekhely, ahol biztonságban érezhetik magukat. Egy kiságyban még szinte elvesznek, annyira picurkák. Később azonban, ahogy nőnek, megtanulják azt is, ha beteszik őket az ágyba, akkor eljött az alvás ideje.

Sokan azonban nem vásárolnak kiságyat a babának: eleinte babafészekben altatják maguk mellett, esetleg később is más megoldást választanak. Egyik ilyen alternatíva az utazóágy, mely több funkciót is ellát egyszerre.

A Baby Lion bababoltban kapható utazóágyakat végignézve magunk is meggyőződhetünk arról, mennyire jól hasznosítható egy ilyen modell. Akár vásárlóként, akár viszonteladóként lépünk fel a honlapjukra, részletes leírást olvashatunk a termékekről, így könnyen el tudjuk dönteni, ki tudnánk-e használni előnyeit.

Az utazóágyak előnyös tulajdonságai

Mint ahogy a nevében is szerepel: az utazóágyakat utazásra tervezték. A legfőbb előnyük, hogy összecsukhatók, szállíthatók, és magunkkal vihetők, ha nem otthon alszunk. Ez hasznos lehet akkor is, ha szállodában foglaltunk szobát, vagy a nagyszülőkhöz megyünk hétvégére.

Sokaknak azonban eszébe sem jut, hogy az utazóágyat a lakáson belül is lehet használni: könnyen áthelyezhető egyik szobából a másikba. Így egy délutáni alváshoz akár a nappaliban is felállíthatjuk, míg este visszakerül a hálószobába.

A multifunkciós utazóágyak újszülöttkortól kezdve addig használhatók, míg a baba eléri a 15 kilogrammot. Két magassági fokozatba is állítható az ágy, mikor már tud forgolódni a gyerkőc, az alsó szintet használjuk!

A hálós utazóágyak előnye az is, hogy cipzározható oldalajtóval rendelkeznek, így nem kell lehajolni mindig a babáért, ha ki akarjuk venni: csak kimászik, és még élvezi is!

A multifunkciós utazóágyak jellemzői

A multifunkciós utazóágyak oldala hálós, ez több okból is jó: ráláthatunk a gyermekre, és abban is biztosak lehetünk, hogy nem szorul be a baba feje.

Kint a szabadban is felállíthatók ezek az ágyak, fontos kiegészítőjük ugyanis a szúnyogháló. Baldachin is tehető rájuk, mely a nap ellen véd.

Az emelt peremű pelenkázó is a baba biztonságát szolgálja, akárcsak a profilos műanyaggal bevont szélek. A baba nem tudja megütni magát, a matrac is kényelmes, rugalmas, az ágy kialakítása megakadályozza a véletlenszerű összecsukódást is.

Az utazóágyakhoz jár egy táska is, mely lehetővé teszi a kényelmes szállítást.

Ha a Baby Lion kínálatából a népszerű Lionelo márkájú ágyat választjuk, felakasztható kis állatkákat és egy interaktív kutyus játékot is kapunk a termékhez.

Látható tehát, hogy a rácsos kiságy helyett gyakran célszerűbb az utazóágyra szavazni: a babák ebben is biztonságosan, mélyen alszanak.

Címkék: baba