24.hu: közel milliárdos állami támogatás egy gyanús körülmények között megszerzett pécsi szállodára

24.hu: közel milliárdos állami támogatás egy gyanús körülmények között megszerzett pécsi szállodára

(Fotó: Thanate Tan/Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Négycsillagos szálloda kialakítására igényelt 936 millió forint vissza nem térítendő támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) egy ifjú pécsi NER-lovag, Czéh-Tóth Márk – írja a 24.hu. A szállodát a Pécs belvárosában található Aranyhajó Fogadó épületéből alakítanák ki, amelyet 2017-ben vitatott körülmények között szerzett meg a dohányüzletben is otthonosan mozgó vállalkozó cége a tatarozására igényelt állami támogatás töredékéért, kevesebb mint 160 millió forintért.

Czéh-Tóth támogatási igénye azért érdekes, mert Czéh-Tóth az MTÜ-nek egy olyan alapjából igényelte az összeget egyedi kérelemben, amelynek felhívása sehol sem elérhető – az egyedi támogatásként kiosztható alap pályázati azonosító számmal sem rendelkezik. Emellett azt sem tudni, hogy a támogatást megkapók egyáltalán honnan értesültek a pályázati lehetőségről, illetve hogy milyen szempontok alapján osztják ki a vissza nem térítendő támogatásokat. Czéh-Tóth Márk a portálnak egyébként azt mondta, hogy ő az MTÜ nyilatkozatai alapján értesült a lehetőségről.

Ugyan a vállalkozó és cége, a Hotel Nick Kft. a támogatás nagy részét még nem kapta meg, nemrég hozzáláttak az épület felújításához. Egyelőre ugyanis a beruházás előkészítéséhez szükséges összeg érkezett meg. Állította, hogy nem tudja, mikor kapja meg a teljes összeget, de számít rá.

Az egykori, Aranyhajó Fogadóként ismert épület korábban egy pécsi önkormányzati cég tulajdonában állt. Mint arról korábban a Szabadpecs.hu beszámolt, ennek eladása miatt hűtlen kezelés miatt nyomoz a rendőrség, miután az ősszel megválasztott Péterffy Attila polgármester által elrendelt vizsgálat szerint százmilliós összegű károkozás gyanúja vetődött fel az épület értékesítésekor.