A Stadler Trains Magyarország ügyvezetője lesz a MÁV-Volán volt elnök-vezérigazgatója

A Stadler Trains Magyarország ügyvezetője lesz a MÁV-Volán volt elnök-vezérigazgatója

Homolya Róbert, még a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójaként a balatoni vasúti előszezonról a budapesti Déli pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón 2022. május 12-én (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Stadler Trains Magyarország Kft. ügyvezetője lesz Homolya Róbert, a MÁV-Volán volt elnök-vezérigazgatója - közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel. „Az új vállalatvezető október 1-jével veszi át az ügyvezetői feladatokat elődjétől, Dunai Zoltántól. Elsődleges feladata a cégcsoport közép- és hosszú távú értékesítési stratégiájának kidolgozása, végrehajtása, illetve a folyamatban levő projektek támogatása” – írták.

– A svájci központú Stadler 195 szerelvény legyártásával a magyar vasút legjelentősebb járműbeszállítója. A társaság fontos szerepet játszott a belföldi vasúti járműipar újraélesztésében is a távozó ügyvezetőnek köszönhetően – tették hozzá. Homolya a közlemény szerint széleskörű ismeretekkel rendelkezik közlekedésfejlesztési területen.

Homolya Róbert 2017-ben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkáraként, 2018-tól a Magyar Államvasutak Zrt. elnök-vezérigazgatójaként, illetve a hazai vasúti ágazati szereplőket összefogó Hungrail Magyar Vasúti Egyesület elnökeként dolgozott, emellett alelnökként tevékenykedett az Európai Vasútegyletnél (Community of European Railway and Infrastructure Companies, CER). Homolya Róbert a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) korábbi közleménye szerint június 15-i hatállyal távozott a MÁV-Volán Csoporttól.