A tehetős magyarok vagyonának nem ártott a koronavírus

A tehetős magyarok vagyonának nem ártott a koronavírus

Fotó: Unsplash/Joshua Hoehne

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus ellenére gyarapodott az idei első félévben a magyarországi privátbanki szolgáltatók által kezelt vagyon. Összességében június végén mintegy 45 ezer számlán immár közel 6 ezer milliárd forint szunnyadhatott – derül ki a tehetősebb magyarok megtakarításait kezelő hazai szolgáltatók az Mfor megkeresésére adott válaszaiból és a lap becsléséből.

Mind a 14 szolgáltató által kezelt vagyon gyarapodott 2020. január 1. és június 30. között. Annak ellenére, hogy e hat hónapból több mint 3 és fél már a globális koronavírusos veszélyhelyzet idejére esett.

Nőtt a kockázatvállalási hajlandóság, sokan vettek részvényeket, arra számítva, hogy a válságból való kilábalást követően majd azok jóval többet érnek. Az állampírok iránti kereslet enyhén, az ingatlanoké viszont masszívan visszaesett, utóbbi esetében azért, mert a befektetők az árak csökkenésére számítanak. 

Számunkra is némileg meglepő módon az ügyfelek kockázatvállalóbbak lettek – közölték a Takarékbank privátbankárai.

A CIB Banknál arra is felhívták a figyelmet, hogy a vagyonok gyarapodásához a forint viszonylag jelentős gyengülése is hozzájárult. A hazai fizetőeszköz például az euróval szemben most 7 százalékkal áll lejjebb az év elejéhez képest, de volt már 12 százalékos mínuszban is.