Bebizonyítjuk, hogy 30 felett is könnyen lehet jogosítványod (x)

Bebizonyítjuk, hogy 30 felett is könnyen lehet jogosítványod (x)

Elmúltál már 30 éves, de jó volna sikeresen megszerezned a jogosítványod? Akkor ez a bejegyzés pontosan neked szól! Meg fogjuk ugyanis mutatni, hogy az életkorod önmagában még nem kell, hogy akadályt jelentsen.

Sőt, fordítunk is egy kicsit a dolgon, és megmutatjuk a 30 éves kor feletti kezdés előnyös oldalát. Úgyhogy tényleg érdemes elolvasnod a cikket, ha komolyan gondolod az autóvezetést.

Bizonyos szempontból előny is lehet, hogy 30 éves kor felett kezded el az autóvezetést

Mindössze az a kulcs, hogy kicsit másként tekintesz a dolgokra. 30 éves kor felett az ember akaratlanul is bölcsebb, megfontolt és tudatos. Kevésbé leszel hajlamos a kapkodásra, és már minden bizonnyal sok mindent láttál a közlekedésben is.

Ezek a jogosítványod megszerzésének szempontjából egytől egyig olyan tényezők, amelyek kulcsfontosságúak. Úgyhogy némi paradigmaváltással egész bátran tekinthetsz úgy a helyzetre, hogy némileg még előnyből is indulsz a jogosítvány megszerzésének az irányába.

Persze megértjük azt is, hogyha tartasz egy kicsit a dologtól. Elvégre tényleg ritkább eshetőség az, amikor valaki 30 felett lendül neki a folyamatnak.

Megértjük a félelmeid, de vannak érveink az enyhítésükhöz

Leginkább a reakcióidő, illetve a gépjármű kezelése az, ami sokakat eltántorít a jogosítvány megszerzésétől 30 éves kor felett. Tartani szokás attól, hogy sikerül-e megszokni a forgalom intenzitását, a többi vezető szokásaival és hirtelen manővereivel együtt.

Ebből a szempontból megnyugtatást jelenthet az a rengeteg extra, amit a manapság az utakon járó korszerű autók tudnak. A legjobb pedig az, hogy ezeket a könnyítéseket akár már az oktatás idején is könnyedén kihasználhatod.

Talán a leginkább kézenfekvő megoldást az jelentheti, ha automataváltós autón kezded el magát a vezetés megtanulását. Ezzel ugyanis máris könnyebbé válik a gépjármű vezérlésének a feladata.

Tényleg csak bátorítani tudunk, mert 30 felett is simán szerezhetsz jogosítványt magadnak

Remek példát szolgáltatnak erre a LikeDrive autósiskola automataváltós autói, amelyeken sorra tesznek sikeres forgalmi vizsgát a 30 év feletti tanulók is. Merthogy akadnak olyan plusz szempontok, amelyek komoly mértékben könnyítést jelenthetnek.

Sokat számít például az oktató személye. Amennyiben sikerül kellően empatikus, nyugodt és türelmes oktatóval együtt dolgozni, akkor a folyamat sokkal gördülékenyebben haladhat előre. Nem beszélve arról, hogy egy rugalmas hozzáállást tanúsító oktatóval akár a családban, a munkádban vagy a háztartásban esedékes feladatokat is össze tudod hangolni.

Vagyis a vezetési alkalmak nem csúsznak meg indokolatlan mértékben, tehát nyugodt tempóban és fejlődési ütemben, nyílegyenesen haladhatsz a sikeres forgalmi vizsga irányába.

Címkék: jogosítvány