Mindent a vállalati keresőről (x)

Mindent a vállalati keresőről (x)

A folyton növekvő adatmennyiség egy vállalat életében rendkívül megnehezítheti ezek felhasználását. A szükséges információkat vállalati keresés segítségével lehet a legegyszerűbben és leggyorsabban előszedni a nagy információkupacból.

A vállalati keresésről

Vállalati keresés során a vállalatnál dolgozó munkatársak a céges adattárban keresnek számukra szükséges információkat, adatokat. A folyamat annál nehezebb és hosszabb, minél nagyobb adatmennyiség áll rendelkezésre, és minél kuszább az adatok tárolása.

A növekvő igények miatt az elsődleges cél az, hogy a vállalati keresés során ne csak keresőmotorként aknázzuk ki a lehetőségeket. A legjobb megoldás az lenne, ha egy hatékony és megújuló, különleges feladatokat ellátó felhasználói felület állna rendelkezésre segítségével.

Az ideális vállalati kereső az adatok átvizsgálása és feldolgozása mellett különleges funkciókra is képes. Ilyenek lehetnek a szinonima szavak felismerése, szűrők használata, keresési logelemző vagy tömeges keresés.

A rendelkezésre álló megoldások

A népszerű szoftverekkel foglalkozó és ezekből rangsort készítő Gartner honlapján többféle vállalati keresővel is találkozhatunk. Ezek a legfejlettebb, a világ legnagyobb technológiai vállalatainak termékei. Ezeket főleg olyan nagyvállalatok igényeihez tervezték, amelyek az angol nyelvterületek valamelyikén tevékenykednek.

A kisebb vállalatok számára azonban a testreszabhatóság az egyik fő igény amellett, hogy költségvetésbarát legyen egy vállalati kereső. Fontos továbbá, hogy illeszkedjen az adott nyelvhez, amelyen a vállalat kommunikál. A magyar fejlesztésű TAS Vállalati kereső pontosan ezt a funkciót tölti be, amely több idegen nyelven kívül magyar nyelven is funkcionál.

Miért érdemes vállalati keresőt alkalmazni?

Vállalati kereső beszerzésén akkor érdemes gondolkodni, ha a vállalaton belül található adatmennyiség jelentősen megnőtt, vagy igény nyílt a részletes és szűrhető keresésre.

Előfordulhat, hogy valaki az idővel szeretne nyerni, hiszen az információk felkutatása rendkívül sok munkaidőt vehet igénybe. Egy intelligens vállalati kereső szoftver lehetőséget biztosít a munkaidő átcsoportosítására, a komolyabb feladatok elvégzésére.

Mindezt fontos, hogy egy alapos igényfelmérés előzze meg a tárolt adatok mennyisége, paraméterei és tárolási helyük függvényében. Szempont lehet még a keresési jogosultságok beállítása, szűrése, valamint egyéb más egyedi preferenciák a keresést illetően.

Különböző szöveganalitikai funkciók is segíthetik a vállalati keresést adatgyűjtés, fejlett névazonosítás, entitáskinyerés, szentimentelemzés vagy figyelőlisták kreálása tekintetében.

Válaszd a Szoftver.hu megoldásait vállalatok számára, és fejleszd korszerű technológiákkal munkafolyamataidat!

Címkék: vállalat