Magyarországnak este nyolcig kell működnie

Magyarországnak este nyolcig kell működnie

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor tegnap beismerte, hogy hazánkat Soros György kormányozza. Hiszen bejelentett egy sor olyan szigorítást, amit nem is olyan rég még a Párbeszéd politikusai követeltek: Szabó Tímea országgyűlési képviselőként, Karácsony Gergely pedig főpolgármesterként. A kormánypárti politikusok és a kezükből evő propagandisták persze kapásból lehülyézték őket. Korábban pedig azt kapták meg, hogy ők Soros György zsoldosai, tehát ha az ő intézkedéseiket diktálja a Magyar Közlönybe Orbán Viktor, akkor bizony ki kell jelentenünk, hogy a magyar miniszterelnök az amerikai spekuláns bábja.

Komolyra fordítva: a tavaszi karantén-időszak után megint olyan időket élünk, amikor semmi helye nem lenne annak a politikának, ami a Fidesznek igazán sajátja. Egészen hihetetlen, de még mindig a pillanat uralásán dolgoznak, amivel semmi mást nem érnek el, mint rontják saját helyzetüket. Hiszen Orbán Viktorék kommunikációs kormányzásában annyira a kifejezés első felén van a hangsúly, hogy a propagandából, óriásplakátokból és egyperces híradókból ránk árasztott paneleket a mai napig tudjuk; ám az államférfiúi erényeket villantó intézkedéseik valahogy már sokkal nehezebben ugranak be.

„Magyarországnak működnie kell” – ez volt az egyik banális szlogen, amit a „nemzeti konzultáció” nevű hatalomtechnikai látszatcselekvés „eredményéből” nyert ki magának a kormányzat, hogy aztán rendre mögé bújjon, ha mondjuk szigorúbb intézkedéseket, határozottabb lezárásokat követelt az ellenzék. Úgyhogy megint csak adott a félig azért komoly kérdés: mit is gondoljunk most, hogy végre nagyrészt szükséges és valóban drámai szigorításokat jelentett be Orbán Viktor?

Nem számít már a népakarat?

Magyarországnak csak este nyolcig kell működnie?

Már nem „ízlés kérdése”, mennyire hiszünk a doktoroknak és a matematikusoknak?

Végére ért az egészségügy a „szinte korlátlan” kapacitásának?

Még sincs annyira közel a következetesen „végső megoldásként” emlegetett orosz vakcina kifejlesztése?

A kérdések válasznélküliségénél is nagyobb probléma, hogy kizárólag azon az Orbán Viktoron múlik, hogy kapunk-e rájuk valaha feletet, akinek pont ezek a húzások erodálják a szavahihetőségét, megbízhatóságát.

A kormánypártok politikájának újabb eleme mond látványosan csődöt ezekben a napokban: a kényszeres központosítás. Teljesen normális, járványmentes hétköznapokon is nonszensz eredményeket hozott az, hogy gyámügytől kezdve a környezetvédelmen át egészen az építési engedélyek kiadásig mennyi mindent soroltak be a politikai kézi vezérléssel működő kormányhivatalok alá, de hasonlóan működtek a szintén központosított tankerületek is. Utóbbi terülten most is elképesztő a káosz és a fejetlenség, aminek szimbóluma az, hogy miközben Orbán Viktor bejelentette a részleges digitális oktatást, addig államtitkára, Maruzsa Zoltán a hagyományos oktatás folytatásáról írt.

Jelzésértékű már az is, hogy miért csak most tértek át a középiskolákban a digitális oktatásra. Ha volt valami, ami a tavaszi karantén alatt egységes, szinte össznemzeti utálatot vívott ki, akkor az éppen az otthontanulás és tanítás elrendelése volt. Több oka is volt ennek, de a legnagyobb problémát az jelentette, hogy minden milliós honoráriummal díjazott hazugság ellenére a magyar oktatási rendszer egyszerűen nem elég rugalmas és felkészített arra, hogy zökkenőmentesen vegyen egy ilyen egyik pillanatról a másikra történő átalakítást.

Amúgy itt se történik más, mint az egészségügyben, úgyhogy az egyik szférában közvetve, a másikban közvetlenül torkollanak tragédiákba az elmúlt tíz év bűnös mulasztásai.