Kéri László: Egyre jobban látható a kormányzás csődje – Kompország

Kéri László: Egyre jobban látható a kormányzás csődje – Kompország

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Intézményi szinten stabil és kirobbanthatatlan a Fidesz, de az a gazdasági „dupla vagy semmi” játék, amit a kormány visz, egy-két éven belül megbukik – véli a Kompország mostani vendége, Kéri László. A szociológus-politológusról kevesen tudják, hogy ő írta az első könyvet Orbán Viktorról még 1993-ban, de már 1985-ben, egy veszekedés után sok ember előtt azt mondta az akkor még fiatal jogászhallgatónak: ezt az országot az Isten sem menti meg attól, hogy egyszer ő legyen a miniszterelnök, de ha ez bekövetkezik, ne őt akasztassa fel elsőnek. Már akkor látszott szerinte, hogy Orbán Viktor arra használja a kiváló verbális képességeit, hogy mindenkit maga alá gyűrve véghezvigye a saját akaratát.

A szociológus-politológus beszélt arról is, hogy:
• Meghívták-e a Bibó István Szakkollégium (melyet tulajdonképpen ő kezdeményezett) megalakulásának szeptemberben esedékes 40. évfordulójára?
• Milyen kapcsolat volt Kövér László és Friderikusz Sándor között a hetvenes évek végén?
• Mennyire lettek mindennaposak a balhék, amikor Orbán és társai megérkeztek?
• Hány év kellett ahhoz, hogy egykori tanítványai ráküldjék az adóhivatalt?
• Mészáros Lőrincen múlik-e az ország sorsa?

Műsorvezető: Szerető Szabolcs
Szerkesztő: Farkas Melinda