Orbán Viktor kilenc arca – Közkívánatra: Kéri László újra a Kompországban

Orbán Viktor kilenc arca – Közkívánatra: Kéri László újra a Kompországban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt közel 35 évben Orbán Viktor 8-9 kilenc szerepet alakított ki, és ezeket képes váltogatni, mindig azt az arcát veszi elő a fiókból, amelyikre éppen szüksége van ahhoz, hogy elhitesse az emberekkel, ő az egyetlen, aki ezt a problémát meg tudja oldani. Ezekkel a szerepekkel bármit el lehet adni, emberek millióit meg lehet győzni, egy valamit nem lehet, hatékonyan kormányozni – jelentette ki Kompország című műsorunkban Kéri László politológus, aki második szereplése során ezúttal Orbán Viktor politikusi pályafutását elemezte. Mint leszögezte: az, ami ő csinál, csak egy zárt szubkultúrának jó, a magyarok millióinak nem, és ha azt nézzük, hogy mennyi forrást herdált el, ez az ország egyik legnagyobb kudarctörténete.

Kéri László szerint Orbán Viktor falusi self-made man-ként kezdte, radikális utcai harcosként folytatta, de volt álruhába bújt Mátyás király, Európa legfiatalabb miniszterelnöke, nemzetközi tényezővé váló politikus, most pedig éppen a Nemzet Atyja szerepkörrel barátkozik.

• Mit szólt ahhoz, hogy Orbán Viktor a napokban úgy beszélt róla, mint az emberről, aki nagy hatást gyakorolt rá?
• Mi volt Orbán Viktor egyik legnagyobb traumája, amit máig nem tudott feldolgozni?
• Kivel üvöltözött egy kocsmában 2002-ben az Orbán-Medgyessy vita alatt?
• Hogyan vált Orbánból egyik pillanatról a másikra jobboldali keresztény középosztálybeli értelmiségi, és miért?
• Mikor jött rá Orbán Viktor, hogy az igazi nyerőkártya a politikában a szociális demagógia?

A műsorvezető Szerető Szabolcs, szerkesztő Farkas Melinda.