22 milliós segélyszállítmányt küldünk a leszboszi helyzet kezeléséhez

22 milliós segélyszállítmányt küldünk a leszboszi helyzet kezeléséhez

Illegális bevándorlók menekülnek a görögországi Leszbosz szigetén fekvő Moria migránstáborból, ahol korábban tűz ütött ki (Fotó: MTI/AP/Pétrosz Jannakurisz)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint huszonkétmillió forint értékű segélyszállítmányt indított útjára csütörtökön Görögországba, a leszboszi tábor leégése nyomán kialakult helyzet kezelése érdekében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) – tájékoztatta az OKF szóvivője az MTI-t.

Mint ismert, szeptember 9-én leégett a több mint tizenkétezer embert befogadó leszboszi Moria tábor, ezután kért segítséget az ott élők ellátásához Görögország. Az igényelt holmik között csecsemőgondozási felszerelések, higiéniai és konyhai eszközök, elszállásoláshoz szükséges takarók, hálózsákok vannak.

Az egészségügyi felszereléseket, takarókat és egyéb használati tárgyakat az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága ajánlotta fel – közölte Mukics Dániel. A magyar segélyszállítmányt a katasztrófavédelem védőöltözetet viselő munkatársai juttatják el Görögországba, ahol szintén folyik a koronavírus elleni küzdelem.