A pozsonyi melegbárnál gyilkoló férfi a szlovák miniszterelnököt is célba vehette

A pozsonyi melegbárnál gyilkoló férfi a szlovák miniszterelnököt is célba vehette

Rendőrök a pozsonyi Tepláreň szórakozóhely közelében 2022. október 12-én (Fotó: szlovák rendőrség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A pozsonyi lövöldöző több kiszemelt célpontja előtt is fotózkodott az elmúlt hetekben, köztük Eduard Heger miniszterelnök háza előtt is – tudta meg a Denník N. Mint megírtuk, a férfi szerda este két embert megölt, egyet pedig megsebesített a pozsonyi Tepláreň bár közelében, amelyet főként az LMBTQ-közösség által látogatnak. A vérengzés után a helyszínről elmenekült, a rendőrség csütörtök reggel jelentette be, hogy azonosították és holtan találták a gyilkost.

A portál szerint Eduard Heger kormányfő is elismerte, hogy az elkövető az ő pozsonyhidegkúti lakhelye előtt is fotózkodott. A támadó még augusztus 15-én posztolt fotókat Heger társasházáról. Ezeket ugyanazon a napon publikálta Twitteren, mint amikor a Tepláreň és a Chábád Zsidó Központ előtt készült fotókat posztolta.

A miniszterelnök sajtótájékoztatóján elítélte a lövöldözést, és felszólított a társadalomban lévő gyűlölet megállítására. Arra a kérdésre, hogy a saját életét félti-e, azt válaszolta, hogy nem.

A 19 éves fegyveres a támadás előtt az interneten jelezte, hogy mire készül, kiáltványában pedig a zsidók, politikusok, bírák, ügyvédek, újságírók és vakcinagyártók kiiktatására szólított fel.