Holtan találtak rá a pozsonyi lövöldözőre

Holtan találtak rá a pozsonyi lövöldözőre

Rendőrök a pozsonyi Tepláreň szórakozóhely közelében 2022. október 12-én (Fotó: szlovák rendőrség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meghalt az a lövöldöző, aki két embert megölt, egyet pedig megsebesített egy pozsonyi, főként az LMBTQ-közösség által látogatott szórakozóhelynél szerda este. A lövöldözés hátterében a közösség elleni gyűlölet állhatott – tudta meg a Denník N.

A történtek miatt a szlovák fővárosban még csütörtök reggel is különleges biztonsági intézkedések vannak érvényben. „Arról biztosíthatjuk a nyilvánosságot, hogy a Vár utcai lövöldöző már nem követ el újabb támadást. A rendőrség ma reggel holtan talált rá az elkövetőre. Jelenleg is folyik a nyomozás, amint lehetséges lesz, bővebb tájékoztatással szolgálunk” – írta közösségi oldalán a rendőrség.

A szerda esti lövöldözés során egy felfegyverzett személy két 30 év alatti férfivel végzett a Tepláreň szórakozóhelynél, egy harmadik személyt, a szórakozóhely pincérnőjét pedig lőtt sebbel szállították kórházba. A Denník N korábban két, egymástól független forrásból úgy értesült, hogy a lövöldözés célpontjai az LMBTQ-közösség által kedvelt szórakozóhely vendégei voltak. Egy férfi órákkal a a történtek előtt zsidó- és LMBTQ-ellenes kiáltványt tett közzé a Twitteren, majd a támadással párhuzamosan is posztolt a közöségi oldalra.