Folytatódik: Most Gyurcsány Ferenc ment neki Magyar Péternek

Folytatódik: Most Gyurcsány Ferenc ment neki Magyar Péternek

Magyar Péter Gödöllőn (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jó ideje megy az adok-kapok Magyar Péter és a Demokratikus Koalíció politikusai között, ezúttal Gyurcsány Ferenc szállt be. A DK elnöke azt kifogásolja, hogy a Tisza Párt EP-jelöltjeiről alig tudni valamit. (Ezt egyébként nem ő veti fel ezt először, a Telex szombaton számolt be arról, hogy nem tudják elérni őket, mire Magyar Péter azzal reagált, hogy mindegyik jelöltjük bemutatkozott, vannak videóik, egyébként pedig fognak interjút adni, de a Tisza Párt kampánystratégiáját nem egy médium, hanem a közösség állítja össze.)

Gyurcsány Ferenc bejegyzésében először Orbán Viktort hozza példaként, aki „rejtegette nagy hirtelen előrángatott új köztársasági elnök-jelöltjét, a parlament egy kérdést nem intézhetett hozzá, ő meg nyilvánosan meg se nyikkant, mielőtt megválasztották volna”. Szerinte a sarki műkörmös nagyobb elővigyázatossággal vesz fel maga mellé bárkit. A miniszterelnököt ezután párhuzamban állítja Magyar Péterrel, aki szintén „rejtegeti az embereit”. – Mindenféle tisztségekre jelölt embereket, polgármestereknek, képviselőknek, Budapestre és az Európai Parlamentbe is. Kiket? A nevükön és a hivatalos életrajzukon kívül semmit nem tudunk róluk – sorolta. A DK elnöke azt hozta fel, hogy mielőtt óvodába adja egy ember a gyerekét, érdeklődik, hogy milyenek az óvónők, de egy szobafestőről is igyekeznek előzetesen véleményt kérni. Ezeket az aggályait kifejti elég hosszan.

A Magyar Péter-féle Tisza Párt rendhagyó módon döntött arról, hogy kik kerüljenek fel az EP-listára. Jelentkezéseket vártak nyelveket beszélő, a saját területükön már bizonyított emberektől, majd több forduló során, 538 pályázóból választották ki a tíz általuk legjobbnak találtat. Ezekre az emberek szavaztak, a tájékoztatásuk szerint két nap alatt több mint 95 ezer voks érkezett. A listát Magyar Péter vezeti, de ő már jelezte, hogy nem megy ki Brüsszelbe. A második helyen áll Dávid Dóra a Meta londoni irodájának jogtanácsosa, a harmadik Tarr Zoltán református lelkész, akit azután rúgtak ki állami cégnél betöltött állásából, hogy felszólalt Magyar Péter egyik tüntetésén. A közvélemény-kutatások szerint a Tisza Párt akár négy vagy öt mandátumra is számíthat.