Egyszemélyes vagyonkezelő alapítványt hozott létre Mészáros Lőrinc

Egyszemélyes vagyonkezelő alapítványt hozott létre Mészáros Lőrinc

Mészáros Lőrinc

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Létrehozta első vagyonkezelő alapítványát Mészáros Lőrinc – írta az Mfor.hu, amely szerint az Eternitas Vagyonkezelő Alapítványt április 4-én alapították és május 2-án jegyezték be, székhelye a Váci utcai Mészáros-központ. Arról, hogy a 600 millió forintos minimális induló tőkén kívül mit pakolt bele a leggazdagabb magyar, semmit sem tudni. A szervezet egyetlen kurátora maga Mészáros.

A vagyonkezelő alapítványok több adózási előnnyel is bír. Ezek egyike, hogy ha a kezelt vagyonnak csak pénzügyi befektetésekből származó bevétele van, és a kezdeményezett egy természetes személy, akkor nem kell társasági adót fizetni.

A lap Gulyás Gergelyt még februárban kérdezte arról, problémásnak tartja-e, hogy lassan minden vagyonkezelő alapítványok tulajdonában lesz Magyarországon. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ezek a szervezetek nem alkalmasak adóelkerülésre, ugyanakkor komoly vagyon egyben tartására lehetőséget biztosít. Azért teremtettek ilyen lehetőséget, mert jó, ha ezek a vagyonok Magyarországon maradnak és nem mennek külföldre.