Rajtaütöttek a kommandósok a móri mészárlásért tévesen elítélt K. Edén

Rajtaütöttek a kommandósok a móri mészárlásért tévesen elítélt K. Edén

Képünk csak illusztráció! Lőszerek (Fotó: Republica/Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rajtaütöttek a Terrorelhárítási Központ kommandósai két autón péntek este a csepeli Károli Gáspár utcában – számolt be róla a Blikk. A lap szerint az egyik kocsiban az K. Ede ült, akit korábban tévesen ítéltek el a móri mészárlás ügyében.

A rendőrök két kocsit is átkutattak Csepelen, az egyikben pedig fegyverre bukkantak. A bulvárlap információi szerint az egyik autóban K. Ede, egy nő és egy másik férfi ült, míg a másik járműt – amelyik K. Ede tulajdonában áll – valaki más vezette. Az utóbbi autóban fegyvert vagy fegyvereket, illetve valamilyen gázpalackot is találtak. Az utasokat őrizetbe vették, a gyanú pedig lőszerrel vagy lőfegyverrel való visszaélésről szól.

Azt a hatóság nem közölte egyértelműen, hogy az országosan ismert K. Edéről van szó, de azt megerősítették, hogy folyamatban lévő büntetőeljárásban elfogtak egy K. Edével megegyező korú budapesti férfit. Több ingatlant is átkutatott a rendőrség, illetve több tanút is kihallgattak.

K. Edét az országot felkavaró, 2002. május 9-ei móri mészárlás ügyében ítélték el ártatlanul. Hiába tisztázódott viszont akkor a neve, egyes általa elkövetett rablásokért tovább kellett ülnie. A móri bankrablás és gyilkosság vádja alól 2009. november 6-án mentették fel. Végül tizennyolc évet töltött börtönben, és 2020. június 1-jén szabadult.