Orbán a második legmegbízhatóbb külföldi politikus Szlovákiában az Ipsos felmérése alapján

Orbán a második legmegbízhatóbb külföldi politikus Szlovákiában az Ipsos felmérése alapján

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostor erkélyén (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy felmérés szerint Orbán Viktor a második legmegbízhatóbb politikus Szlovákiában – írta a Napunk. Az Ipsos ügynökség Szlovákiában és Csehországban végzett felmérése szerint a legnépszerűbb külföldi politikus Szlovákiában Emmanuel Macron francia elnök, akiben a válaszadók egyharmada bízik, őt Orbán Viktor követi 32,54 százalékkal. A harmadik Ursula von der Leyen 28,25 százalékkal. Csehországban a megkérdezettek 21,89 százaléka bízik a magyar kormányfőben, náluk Volodimir Zelenszkij vezet 41,46 százalékkal.

A szlovákok több mint egynegyede tekint Magyarországra közeli szövetségesként, és 13,5 százalékuk fenyegetésként. A cseh válaszadók egy nyolcada szerint Magyarország közeli szövetséges, és 15,6 százalékuk számára fenyegetés. A felmérés a cseh Deník N és a szlovák Denník N (Napunk) napilapok megrendelésére készült.