Újabb 226 ezer fertőzött egy nap alatt a világon

Újabb 226 ezer fertőzött egy nap alatt a világon

Koronavírus az Amerikai Egyesült Államokban (Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Átlépte a 13,5 milliót a diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma a világon – idézte az MTI a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem friss adatait. Már 583 ezernél is többen haltak meg a betegséggel összefüggésben, míg 7,5 millió felett van a gyógyultak száma.

Ez azt jelenti, hogy egyetlen nap alatt 226 ezerrel lett több beteg, míg 5 ezernél is több áldozatot jelentettek. Ám a szakértők arra mindig felhívják a figyelmet, hogy a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

A koronavírus okozta Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol csaknem 3,5 millió fertőzött van és már több mint 137 ezren haltak meg. Az amerikai kontinensen maradva, Brazíliában közel 2 millió betegről és 75 ezer halálos áldozatról tudni.

Indiában is rossz a helyzet, eddig 936 ezer fertőzöttet és 24 ezer halálos áldozatot jegyeztek fel. Oroszországban pedig 745 ezerre emelkedett az igazolt betegek száma, míg 11 ezernél is többen hunytak el.

Európában az Egyesült Királyság a leginkább sújtott jelenleg, 293 ezernél is több a beteg és 45 ezer fölé kúszott az áldozatok száma.