Videóüzenetben méltatta Orbánt Trump

Videóüzenetben méltatta Orbánt Trump

Donald Trump videóüzenete (Forrás: Alapjogokért Központ / Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Együtt küzdünk egy gigászi harcban, hogy felszabadítsuk nemzeteinket azon gonosz erők uralma alól, akik tönkre akarnak tenni minket – mondta a 444 cikke szerint Donald Trump korábbi amerikai elnök és jelenlegi republikánus elnökjelölt abban a videóüzenetben, amelyet a CPAC Hungary-n játszottak le péntek reggel.

A CPAC az amerikai republikánusok, elsősorban a párt trumpista jobboldalának éves nagy találkozója, amelynek kihelyezett európai fórumát Budapesten először két éve rendezte meg az Alapjogokért Központ. A hírportál összefoglalója szerint a megafonos Dér Stefi és a szintén megafonos Bohár Dániel műsorvezetőként úgy harangozták be Trumpot, hogy:„egy olyan ember következik, aki egyszer már legyőzte az amerikai demokratákat, és ha a Jóisten úgy akarja, ez idén novemberben újra megtörténik”. Utóbbihoz Dér hozzátette: „És ha ez megtörténik, lássuk is, hogy mi várható, például béke.”

A jó előre felvett és már feliratozott videóját Trump azzal kezdte, hogy köszönetet mondott „jó barátjának, Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, valamint az Alapjogokért Központ főigazgatójának, Szánthó Miklósnak és természetesen Matt és Mercedes Schlappnek, e két csodálatos embernek”.

Azt mondta, megtiszteltetés, hogy olyan „hazafikhoz” szólhat most, akik „büszkén vívják harcukat a nyugati civilizáció megmentéséért folytatott küzdelem frontvonalában”. – Együtt küzdünk egy gigászi harcban, hogy felszabadítsuk nemzeteinket azon gonosz erők uralma alól, akik tönkre akarnak tenni minket – fogalmazott. Ezután beszélt kultúraőrzésről, szuverenitásmegóvásról, életmód-megvédésről, illetve „a szabadság, a család és Istenbe vetett hitt időtálló értékeinek” megtartásáról.

– Elnökként büszkén dolgoztam együtt Orbán Viktor miniszterelnökkel – aki mellesleg egy nagyszerű ember –, a két nemzet értékeinek és érdekeinek előremozdításán. Leszámoltunk az illegális bevándorlással, megvédtük határainkat, munkahelyeket teremtettünk, megvédtünk hagyományainkat és zsidó-keresztény értékeinket – fejtette ki Trump, aki mondandóját azzal zárta, alig várja, hogy megint „szorosan” együttműködjön Orbánnal, amikor majd újra leteszi az esküt az Egyesült Államok 47. elnökeként.