Reagált Straub Dezső, miután a Facebookról tudta meg, hogy már nem ő a Vidám Színpad művészeti vezetője

Reagált Straub Dezső, miután a Facebookról tudta meg, hogy már nem ő a Vidám Színpad művészeti vezetője

Straub Dezső Jászai Mari-díjas színész, konferanszié, a Vidám Színpad művészeti vezetője a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának SZOP stúdiójában. A műsorban a meghívott vendégek Eisemann Mihály (Egresi Mihály, Eisemann Mihály László) zeneszerző, karmester, zongorista munkásságát, életpályáját, dalait elevenítik fel. (MTVA Fotó: Zih Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Vidám Színpad még november 1-jén a közösségi oldalán tájékoztatta követőit, hogy az Eurocenter tavaszi nyitására komolyan készül a társulat, amely nemcsak repertoárjában újul meg, hanem vezetőségét tekintve is.

A bejegyzésben írtak először arról, hogy Vidám Színpad művészeti vezetését Tasnádi Csaba Jászai Mari-díjas rendező, a VIDOR Fesztivál ötletgazdája veszi át. Ekkor szembesült a Vidám Színpad Örökös Tagja címmel kitüntetett Straub Dezső azzal a ténnyel, hogy már nem őt illeti e poszt. Egész pontosan azt írták: „Böröndi Tamás özvegye, Götz Anna célkitűzése – férje szellemi örökségét szem előtt tartva és művészi vágyát beteljesítve –, hogy színházunk a méltó hagyományokat megőrizve és egyben megújítva, a nagy elődök tudását továbbadva egy új generációnak, a szórakoztató műfajt magas színvonalon művelje.

A gördülékeny működéshez a hátteret színházunk ügyvezető igazgatója, Akerl László biztosítja. A megújuló Vidám Színpad művészeti vezetője Tasnádi Csaba Jászai Mari-díjas rendező, a VIDOR Fesztivál ötletgazdája és létrehozója, aki az igényes szórakoztatás elkötelezett híve, közel két évtizedes színház vezetői tapasztalattal” – írták.

Ezek után Straub Dezső, Jászai Mari-díjas színész, énekes, konferanszié is a közösségi oldalt használta reagálásra, a Korrekció című bejegyzést a Telex vette észre: „„Alulírott Straub Dezső 2014 óta viselem a Vidám Színpad művészeti vezetője címet. A Vidám Színpad 2021. november 1-jén kiadott facebook-tájékoztatójából ismertem meg a színház jelenlegi vezetőinek döntéseit, terveit, jövőképét, így magam is ezen a fórumon reagálok!” 

– Látom, hogy megkérdezésem és a részemre címzett felmondás nélkül a Vidám Színpad új művészeti igazgatót nevezett ki! Véleményem szerint ebből a tisztségből kettő egy színházban sok lenne! Tisztelettel kérem tehát a Vidám Színpad pillanatnyi vezetőit, hogy közönségünket tájékoztassák arról a tényről, hogy - idézet a közleményből - „Böröndi Tamás özvegye, Götz Anna - férje szellemi örökségét szem előtt tartva” - felmondás nélkül Straub Dezső helyett új művészeti vezetőt nevezett ki! – írta a művész.

Majd posztját így folytatta: „Tájékoztassák nézőinket arról is, hogy „Böröndi Tamás szellemi örökségét szem előtt tartva” a Böröndi Tamás által a Vidám Színpad Örökös Tagja címmel kitüntetett Straub Dezsőt a színház vezetősége tagjai között a továbbiakban nem kívánja mint színészt és rendezőt sem szerepeltetni, őt többé a Vidám Színpad deszkáin nem láthatják! Köszönöm!”

A Telex arra emlékeztet, hogy korábban a Borsnak Nyertes Zsuzsa és Beleznay Endre beszélt arról, hogy vita támadt Straub Dezső és Böröndi Tamás özvegye, Götz Anna színésznő között a Vidám Színpad további működtetésével kapcsolatban.