Donald Trump volt Amerika legrosszabb elnöke?

Donald Trump volt Amerika legrosszabb elnöke?

Donald Trump amerikai elnök a beszédének végén a Texas állambeli Alamóban, ahol megnézi az amerikai-mexikói határon az illegális bevándorlás megakadályozására épített kerítést 2021. január 12-én (Fotó: MTI/AP/Alex Brandon)

Az amerikai lakosság 47 százaléka úgy fog emlékezni Donald Trump volt elnökre, mint az Egyesült Államok egyik legrosszabb elnökére – állapította meg január második felében a Marist Poll, amely szerint még a republikánus szavazók 13 százaléka is egyetért ezzel az állítással. Mindemellett viszont az amerikaiak 16 százaléka úgy gondolja, hogy Trump volt eddig az egyik legjobb elnök, a republikánus szavazók harmada gondolkodik így.

Habár egy politikus munkájának megítélése jórészt szubjektív, az utóbbi években több kutató is próbálkozott azzal, hogy objektív választ adjon a kérdésre, ki volt eddig a legrosszabb elnök Amerika történetében. 2019-ben a Siena College 159 kutató véleménye alapján rangsorolta az amerikai elnökök teljesítményét, amelyben 20 különböző szempontot vettek figyelembe. Ennek alapján az Egyesült Államok eddigi legrosszabb elnöke Andrew Johnson volt, akit James Buchanan és Trump követett a sorban.

– Mi volt Andrew Johnson és James Buchanan számláján?
– Ki fér még oda a legrosszabbak közé?
– Mi repítheti Trumpot az első helyre?
Kiderül a teljes cikkből. Keresse a  Magyar Hang január 29-én megjelent 2021/5. számában. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületen online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!