Mit hozhat a nyitás Magyarországon? Végleg fellélegezhetünk, vagy gyorsan bezárunk újra?

Mit hozhat a nyitás Magyarországon? Végleg fellélegezhetünk, vagy gyorsan bezárunk újra?

Felirat egy újranyitott illatszereket árusító üzlet bejárata elõtt Budapesten, a Deák Ferenc utcában 2021. április 7-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A magyar kormány fokozatosan lazítana, Izrael és Chile példája azonban óvatosságra int. Hiába volt sikeres az oltási programjuk, a korai nyitás miatt újra berobbant náluk a járvány.

Hétfőn teljesülhetett Boris Johnson brit miniszterelnök vágya, a korlátozások immár nem állják útját, ha egy pint sört inna – „óvatosan, de visszafordíthatatlanul”, ahogy fogalmazott –, Angliában ugyanis részlegesen feloldották a járvány miatt bevezetett korlátozásokat. Kinyithattak a boltok, a terasszal rendelkező éttermek, a fodrászatok, a szépségszalonok, az edzőtermek, valamint a közösségi létesítmények, például a könyvtárak is. Ismét fogadhatnak látogatókat az állatkertek, a szabadidőparkok, a fürdőhelyek, az autós mozik, és a szálláshelyek is kapui is megnyílnak.

Az Egyesült Királyságban összesen már közel 40 millió oltást adtak be – az első és a második dózist is beleszámítva –, ezzel a szigetország Izrael, az Egyesült Arab Emírségek és Chile mögött a negyedik a globális átoltottsági rangsorban (a miniállamokat nem számítva). A listavezető országok nyitási stratégiája számunkra azért lehet fontos, mert hamarosan Magyarország is eléri azt a szintet, ahol ezen államok állnak jelenleg, a tapasztalataik pedig segíthetnek a biztonságosabb lazításban.

A teljes cikket elolvashatja a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!