Sok helyen csak kétfaroknyi lehet a különbség 2022-ben

Sok helyen csak kétfaroknyi lehet a különbség 2022-ben

Fotó: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldala

Az előző országgyűlési választás adatai alapján hét olyan egyéni körzet is lehet jövőre, ahol a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szimpatizánsai dönthetnek arról, melyik nagy tömb szerzi meg a mandátumot. A többi ellenzéki párt közben gőzerővel készül az előválasztásra: a szervezésért felelős bizottságok szinte mindenhol felálltak, és már formálódik a megegyezés az online voksolás lehetőségéről is.

Akár 15-20 olyan egyéni választókörzet is lehet a 2022-es országgyűlési választáson, ahol ezer szavazatnál is kevesebb dönt majd a mandátum sorsáról – mondta a Magyar Hangnak Závecz Tibor, a ZRI Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet vezetője. Ha az erőviszonyok nem változnak jelentősen a 2018-as voksoláshoz képest, akkor – lapunk számításai szerint – az ellenzéki összefogásban részt vevő pártok a 106 egyéni körzetben 52 mandátumot szerezhetnek meg, a Fidesz 54 parlamenti helyével szemben. Ez azt jelenti, hogy a kétharmadot biztosan megakadályozza majd a kormánykritikus tömb, a győzelemhez viszont új szavazókat is szerezni kell majd.

Erről is olvashat még a cikkben:
• Ha választaniuk kell, mit mondanak a kutyapárt szavazói?
• Melyik frakcióba ülne be – ha beülne – egyéni győzelem esetén Kovács Gergely?

A teljes cikket a Magyar Hang május 7-én megjelent 2021/19. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!