Korda György: A Jóisten a tenyerén hordoz

Korda György: A Jóisten a tenyerén hordoz

Korda György (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

A fiatalokat azzal fogjuk meg Klárikával, hogy megmutatjuk, két ember mennyire összetartozik abban a világban, amikor az emberek pillanatok alatt lecserélik az autót, a férjet, a feleséget – avatja be lapunkat a népszerűség titkába Korda György. A 65 éve szinte folyamatosan a csúcson lévő slágerénekes január 4-én ünnepelte 84. születésnapját.

– Hiányolom a csillogást az emberek szeméből. Ami az elmúlt pár évtizedben azért néha már mintha meglett volna. Amit látok a koncertjeimen is, de sajnos csak ott, abban a pár órában. Az utcán szinte egyáltalán nem. Nagyon remélem, hogy ezek a viharok hamar elvonulnak, és kicsit mindenki összeszedi magát – fogalmazott Korda György, aki elmondta azt is, azért nem hangoztat nyilvánosan politikai véleményt, mert nem szeretné megosztani vele közönségét. – A politika asztala helyett számomra kedvesebb a kártyaasztal – jegyezte meg.

Mindez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy ne lenne véleménye és ne aggasztanák bizonyos jelenésgek. Ezek közé tartozik a szomszédunkban dúló háború, az egekbe szökő árak, a szociális és társadalmi gondok. – Engem is nyomasztott a pandémia, ami két évet elvitt az életünkből. De azt is tudom, hogy más korszakoknak is megvoltak a maga pandémiái és háborúi – fogalmazott a slágerénekes.

• Bántotta-e Nacsa Olivér paródiája?
• Zavarja-e, hogy mint jelenséget „élve boncolgatják”?
• Hogy maradt ki a szinte mindent elsöprő beatkorszakból?
• Mi volt az egyetlen kérés, amit teljesített a hatalomnak?
• Mi lesz a Korda-villa és a berendezés sorsa?
• Hányadán áll az elmúlással?

A teljes cikket a Magyar Hang január 6-án megjelent 2023/1 számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!