A bukott elnök

A bukott elnök

Varga Judit igazságügyi miniszter (j) Novák Katalin köztársasági elnök és Orbán Viktor kormányfő társaságában, miután átvette kinevezési okmányát a Sándor-palotában 2022. május 24-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Recsegnek-ropognak az orbáni rendszer politikai-ideológiai tartóoszlopai. Az identitáshazugság szövedéke mindig fölfeslik, a hatalmi gépezet azonban eddig megóvott a súlyos belpolitikai következményektől, elérte, hogy a támogatók fejében ne verjen tanyát a kétely.

Jó kormányzás helyett identitást, jól mesélhető történeteket ad híveinek a hatalom. A miniszterelnök propagandagépezete a valóság hajlításával, az ellenfelek bemocskolásával, a kellemetlen tények elhallgatásával a kormány sikerágazata, ezért is hasít ki évente százmilliárdokat a költségvetésből. Tavalyi rekordinfláció ide, visszaeső lakossági fogyasztás oda, feltételezhető, hogy amíg a hatalom által magáról sugárzott képet, az egyszerű ellentétpárokkal megfogalmazott identitást nem kezdi ki az élet, nem kell aggódnia a teljhatalmú vezetőnek. Novák Katalin kegyelmi botránya azonban a kormánypolitika szíve közepét érinti.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap február 15-ig kapható 2024/6. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!