A bűnös város

A bűnös város

Orbán Viktor miniszterelnök a pártok képviselőinek felszólalására válaszol napirend előtt az Országgyűlés idei első ülésén 2021. február 15-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ha a gazdaság tervezett újraindításáról és a nyitásról érdemi újdonságot nem is tudhattunk meg a miniszterelnök hétfői parlamenti beszédéből, arról pontos képet kaptunk, miféle kampány vár ránk a jövő tavaszi választásig. Úgy sejtem, a Fidesz korábbi terve elúszott azon a brüsszeli ereszcsatornán. Azóta több olyan dolog történt, ami szintén megnehezíti, hogy a kormányoldal a normalitás letéteményesének pózában a hagyományos értékek megtagadójaként támadja ellenzékét. A kereszténység védelmezőjeként fellépő, erényes életet élő mintacsaládokat alkotó közösségről lehullott a maszk, így az importált identitáspolitika erőltetése legfeljebb a kampány kísérő motívuma lehet.

Találtak ehelyett más témát, megásni való törésvonalat. Bár Orbán Viktor a Jobbikot és Gyurcsány Ferencet sorozta a parlamentben, a valódi célpont nem volt jelen. A jelek szerint a kormánypárt agytrösztje azzal számol, hogy Karácsony Gergely lesz a miniszterelnök kihívója.

A teljes cikkben erről is olvashat:
– Miért élezte ki Orbán Viktor a nagyváros–vidék ellentétet?
– Mivel úszhatnak el az ellenzék esélyei?

A teljes cikket a Magyar Hang február 19-én megjelent 2021/8. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!