A rezsim szilárd

A rezsim szilárd

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (b) és Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2022. július 13-án. 2022. július 13-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Jó kis szójáték nem? Sajnos nem én találtam ki, vagyis részben azért mégis, egy katás tüntető tábláján láttam valami hasonlót a szilárd rezsimről a minap a Margit hídon.

Szóval Isten bizony, akár nevetnék is rajta, ha nem érezném magam úgy, mintha egy héttel ezelőtt egy abszurd világba csöppentem volna, tudják, olyanba, amilyet eddig legfeljebb a rémálmainkban élhettünk át. Talán már önök is álmodtak olyat, hogy egyik pillanatról elveszítik az összes vagyonukat. Például belépnek a bankszámlájukra, és azt látják, hogy nulla forint az egyenlegük, eltűnt életük valamennyi összekuporgatott forintja. Vagy azt, hogy egyik reggel becsönget egy idegen, és azt mondja, hogy ez a ház most már az övé, legyek szíves távozni, nézzem csak, itt vannak a kezében a mindezt igazoló papírok.

Na, hát valami ilyesmit élek át egy hete, egyik pillanatról a másikra lett teljesen létbizonytalan a helyzetem, a családom, a gyerekeim helyzete. És – bárki bármit mond a számokról – még sok százezer magyar családé.

A teljes cikket a Magyar Hang július 22-én megjelent, 2022/30. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: rezsicsökkentés